Om mig

Jag heter Per Högselius och är forskare och författare. Jag är formellt docent i teknik- och vetenskapshistoria, men betraktar mig hellre som allmänt orienterad samtidshistoriker med intresse för ”hur allt egentligen hänger samman”: kultur, teknik, politik, ekonomi, miljö osv. Här på bloggen hoppas jag dela med mig av en del tankar kring detta.

Jag har en bakgrund med studier i väldigt olika ämnen, bl.a. fysik, astronomi, historia, tyska och östeuropeiska språk. Min arbetsvardag ägnar jag främst åt forskning och undervisning vid vår fina avdelning för historiska studier av teknik, vetenskap och miljö på KTH. Min stora passion är att skriva böcker som ges ut i pappersform, och att kommentera samtiden i ett historiskt perspektiv där det låter sig göras.

Jag är uppvuxen i Stockholmsförorten Skärholmen, har sedan 2007 återigen min bas i Stockholm men är under 2013 tillfälligt bosatt i Peking. där jag gästforskar vid Kinesiska vetenskapsakademins institut för naturvetenskapernas historia. Andra platser där jag genom åren haft anledning att slå mig ned är Mainz, Moskva, Greifswald, Tartu, Linköping, Kraków, Milano, Lund, Wassenaar, Ürümqi, Hangzhou och Kvarnåkershamn.

Jag har även en mer akademisk blogg som är på engelska, www.perhogseliusinenglish.com.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: