Om mig

Jag heter Per Högselius och är forskare och författare. Jag är docent i teknik- och vetenskapshistoria, men betraktar mig hellre som en allmänt orienterad historiker med intresse för ”hur allt egentligen hänger samman”: kultur, teknik, politik, ekonomi, miljö osv. Här på bloggen delar jag med mig av spridda tankar kring detta.

Jag har en bakgrund med studier i väldigt olika ämnen, bl.a. fysik, astronomi, historia, tyska och östeuropeiska språk. Min arbetsvardag ägnar jag främst åt forskning och undervisning vid vår fina avdelning för historiska studier av teknik, vetenskap och miljö på KTH. Min stora passion är att skriva böcker och att – där det låter sig göras – kommentera samtiden i ett historiskt perspektiv.

Jag är uppvuxen i Stockholmsförorten Skärholmen och har sedan 2007 återigen min huvudsakliga bas i Stockholm. Andra platser där jag genom åren haft anledning att slå mig ned är Mainz, Moskva, Greifswald, Tartu, Linköping, Kraków, Milano, Lund, Wassenaar, Ürümqi, Peking och Kvarnåkershamn.

Jag driver även en mer akademisk, engelsk-språkig blogg, http://www.perhogselius.com.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: